Du behöver
- 1 msk vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 st ägg
- 0.75 dl lättströ (Suketter eller Hermesetas)
- 0.5 dl råsocker strö-
- 200 g hasselnötskärnor
Till garnering:
50 g mörk blockchoklad (gärna 70%)
1 msk kaffegrädde
Ugn: 150°
Det här behövs:
Gör så här
1
l och bröa med ströbröd. Kakan kan lätt fastna så täck eventuellt botten med bitar av bakplåtspapper efter det att du har smort en första gång. Smörj sedan ännu en gång innan du pudrar på ströbrödet.
2
Mal nötterna på mandelkvarn och blanda nötmassan med mjöl och bakpulver.
3
Vispa äggen med lättströ och råsocker till en pösig smet.
4
Blanda ingredienserna och skrapa ned smeten i bakformen.
5
Grädda på andra falsen nerifrån i den uppvärmda ugnen i 30 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna innan du garnerar med den smälta chokladen blandad med grädden med hjälp av en tesked.