Du behöver
- 600 g lammkött t ex grytbitar
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 st gul lök
- 300 g kantareller
- 3 dl köttbuljong
- 1.5 st morötter
- 2 msk vetemjöl
- 1.5 dl grädde
- 2 msk rönnbärsgelé
- hackad persilja
Det här behövs till 4 pers:
Gör så här
1
Bryn köttet i lite matfett i en stekpanna. Lägg över det i en gryta och krydda med salt och peppar.
2
Skala och hacka löken. Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Fräs lök och svamp i lite matfett. Lägg över det i grytan.
3
Späd med buljong och låt grytan småputtra under lock ca 30 minuter eller tills köttet är mört.
4
Skala och tärna un-der tiden morötterna. Fräs dem lätt. Lägg ner morötterna i grytan när ca 10 minuter återstår av koktiden. Ta upp kött och grönsaker.
5
Rör ut mjölet med grädden och vispa ner det i skyn. Låt såsen koka några minuter. Tillsätt gelé, kött och grönsaker i såsen. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av. Strö över hackad persilja.
6
Bjud kokt potatis och säsongens grönsaker till.