Du behöver

  • 600 g lammkött t ex grytbitar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 st gul lök
  • 300 g kantareller
  • 3 dl köttbuljong
  • 1.5 st morötter
  • 2 msk vetemjöl
  • 1.5 dl grädde
  • 2 msk rönnbärsgelé
  • hackad persilja

Det här behövs till 4 pers:

Gör så här

1
Bryn köttet i lite matfett i en stekpanna. Lägg över det i en gryta och krydda med salt och peppar.

2
Skala och hacka löken. Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Fräs lök och svamp i lite matfett. Lägg över det i grytan.

3
Späd med buljong och låt grytan småputtra under lock ca 30 minuter eller tills köttet är mört.

4
Skala och tärna un­-der tiden morötterna. Fräs dem lätt. Lägg ner morötterna i grytan när ca 10 minuter återstår av koktiden. Ta upp kött och grönsaker.

5
Rör ut mjölet med grädden och vispa ner det i skyn. Låt såsen koka några minuter. Tillsätt gelé, kött och grönsaker i såsen. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av. Strö över hackad persilja.

6
Bjud kokt potatis och säsongens grönsaker till.