Du behöver
- 600 g grytbitar av nötkött
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2.5 dl köttbuljong
- 33 cl porter 33 cl = en flaska
- 1 tsk Herbes de Provence
- 2 st morötter
- 1 st palsternacka
- 100 g rotselleri
- 2 st gula lökar
Det här behövs till ca 4 pers:
Gör så här
1
Bryn köttet gyllene runtom i lite matfett i en stekpanna. Lägg över det i grytan och krydda med salt och peppar.
2
Tillsätt buljong, porter och herbes de Provence. Låt grytan småputtra ca 50 minuter under lock. Späd med mera buljong om det ser torrt ut.
3
Skala och tärna morötter, palsternacka och rotselleri. Lägg ner rotfrukterna i grytan och låt den småputtra i ytterligare ca 20 minuter.
4
Skala och skiva löken tunt. Bryn den lätt i lite matfett. Lägg över den i grytan och låt allt puttra samman ca 5 minuter. Smaka av.
5
Bjud kokt potatis till.
Vill du ha en simmigare sås kan du reda av den med Maizena redning för ljusa såser. Ta upp kött och grönsaker. Red av såsen och låt den koka några minuter. Lägg tillbaka kött och rotfrukter och låt allt bli genomvarmt. Laga gärna gryträtter i en gryta som maten kan serveras direkt ifrån.