Du behöver
- 2 st ägg
- 0.5 dl lättströ (Suketter strö eller Hermesetas)
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk rivet citronskal
- 3 dl turkisk yoghurt
Till serveringen:
200 g björnbär färska eller tinade
Ugn: 200°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Vispa äggen med sötningsmedlet, tillsätt vetemjöl och citronskal och blanda samman det med yoghurten.
2
Häll smeten i en avlång smord ugnssäker form och grädda mitt i ugnen i 25 minuter.
3
Låt puddingen svalna något innan du stjälper upp den, garnerar och gör klart för servering.
Energivärdet i den turkiska yoghurten, som både finns i 500 grams och 1000 grams förpackning, är lägre än i den grekiska beroende på att den turkiska innehåller 3,3 g protein mot 7,5 g för den grekiska. Fetthalten är 10 procent för båda.