Du behöver

  • 2 st ägg
  • 0.5 dl lättströ (Suketter strö eller Hermesetas)
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 3 dl turkisk yoghurt

Till serveringen:

200 g björnbär färska eller tinade

Ugn: 200°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Vispa äggen med sötningsmedlet, tillsätt vetemjöl och citronskal och blanda samman det med yoghurten.

2
Häll smeten i en avlång smord ugnssäker form och grädda mitt i ugnen i 25 minuter.

3
Låt puddingen svalna något innan du stjälper upp den, garnerar och gör klart för servering.


Kommentar:
Energivärdet i den turkiska yoghurten, som både finns i 500 grams och 1000 grams förpackning, är lägre än i den grekiska beroende på att den turkiska innehåller 3,3 g protein mot 7,5 g för den grekiska. Fetthalten är 10 procent för båda.