Du behöver

  • 3 st smördegsplattor djupfrysta
  • 400 g fast potatis
  • 50 g smör smält
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 30 g persilja hackad, gärna fryst

Ugn: 225º

Det här behövs till 6 rullar:

Gör så här

1
Tina smördegen. Kavla ut plattorna till ca 27×10 cm.

2
Skala potatisen och riv den fint. Skölj den rivna potatisen. Lägg den i en handduk och vrid ur all vätska.

3
Blanda potatisen med smör, salt, paprikapulver och persilja. Rör blandningen luftigt.

4
Fördela potatisen på kortsidan av smördegen till ca 2 cm tjocka rullar. Skär av smördegen och fortsätt med nästa rulle. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form. Grädda rullarna, ca 20 minuter i mitten av ugnen.