Du behöver

  • 1 kg griskött eller skinkstek
  • 2 msk smör
  • 2 msk curry
  • 0.5 msk svartpeppar grovmald
  • 0.5 msk salt
  • 2 dl vatten
  • 4 st kiwifrukter
  • 1 st burk mandarinklyftor
  • 1 st ananasringar burk
  • 2 dl lätt crème fraiche

Servera med:

kokt ris

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Skär köttet i jämnstora strimlor. Bryn dem i omgångar i en stekpanna med smör och lägg över i en gryta. Rör ner curryn i stekfettet.

2
Smaksätt med svartpeppar och salt. Späd med vatten och låt grytan sjuda, 15-30 minuter tills köttet är mört.

3
Skala och skär kiwin i bitar. Låt mandarinerna rinna av. Skär ananasringarna i bitar.

4
Tillsätt lättcrème fraichen och låt grytan bli het. Smaka av och rör ner frukten eller servera den vid sidan om tillsammans med kokt ris.