Du behöver
- 1 kg griskött eller skinkstek
- 2 msk smör
- 2 msk curry
- 0.5 msk svartpeppar grovmald
- 0.5 msk salt
- 2 dl vatten
- 4 st kiwifrukter
- 1 st burk mandarinklyftor
- 1 st ananasringar burk
- 2 dl lätt crème fraiche
Servera med:
kokt ris
Det här behövs till 6 port:
Gör så här
1
Skär köttet i jämnstora strimlor. Bryn dem i omgångar i en stekpanna med smör och lägg över i en gryta. Rör ner curryn i stekfettet.
2
Smaksätt med svartpeppar och salt. Späd med vatten och låt grytan sjuda, 15-30 minuter tills köttet är mört.
3
Skala och skär kiwin i bitar. Låt mandarinerna rinna av. Skär ananasringarna i bitar.
4
Tillsätt lättcrème fraichen och låt grytan bli het. Smaka av och rör ner frukten eller servera den vid sidan om tillsammans med kokt ris.