Du behöver
- 1.5 msk vatten
- 75 g mörk choklad
- 2 st stora ägg
- 1 dl socker
- 0.5 tsk salt
Vaniljgrädde:
2 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
1 msk florsocker
1 dl crème fraîche
farinsocker brunt
bär färska efter smak
hyvlad choklad
Ugn: 175°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Häll vattnet i en värmetålig skål. Dela chokladen i mindre bitar och lägg dem i skålen. Låt chokladen smälta i vattenbad.
2
Lägg äggulorna i en skål och vitorna i en annan skål. Rör ner socker i ägguleskålen och vispa tills det är ljust och pösigt. Rör ner chokladen som fortfarande är lite ljummen.
3
Vispa äggvitorna tillsammans med salt riktigt styvt. Vänd ner det försiktigt i äggulesmeten. Fördela smeten i 4 smorda portionsformar. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
4
Vispa grädden tillsammans med florsocker och vaniljsocker. Vispa crème fraiche styvt. Rör ner det i vispgrädden.
5
Bred ut vaniljgrädden på bottnarna och strö över lite brunt farinsocker. Toppa med färska bär eller frukt och lite hyvlad choklad.