Du behöver

  • 2 st ananas små/medelstora
  • 0.5 l jordgubbar
  • 2 msk apelsinlikör
  • 0.5 l vaniljglass

Marängtäcke:

2 st äggvitor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Dela ananasen mitt itu genom bladrosetten. Skär ut fruktköttet och tag bort den hårda stocken i mitten. Skär fruktköttet i mindre bitar.

2
Snoppa jordgubbarna och skiva dem. Blanda jordgubbarna med ananasen. Fördela det i ananasskålarna. Droppa över likören.

3
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt hälften av sockret och vaniljsocker, vispa ytterligare en stund. Rör ner resterande socker.

4
Skär glassen i 4 skivor och lägg dem över frukten. Bred marängen över så att den täcker glassen ordentligt. Ställ formarna i en eldfast form.

5
Grädda högt upp i ugnen så att marängen får lite färg, ca 5 minuter. Bjud desserten genast.