Du behöver
- 2 st ananas små/medelstora
- 0.5 l jordgubbar
- 2 msk apelsinlikör
- 0.5 l vaniljglass
Marängtäcke:
2 st äggvitor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Ugn: 225°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Dela ananasen mitt itu genom bladrosetten. Skär ut fruktköttet och tag bort den hårda stocken i mitten. Skär fruktköttet i mindre bitar.
2
Snoppa jordgubbarna och skiva dem. Blanda jordgubbarna med ananasen. Fördela det i ananasskålarna. Droppa över likören.
3
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt hälften av sockret och vaniljsocker, vispa ytterligare en stund. Rör ner resterande socker.
4
Skär glassen i 4 skivor och lägg dem över frukten. Bred marängen över så att den täcker glassen ordentligt. Ställ formarna i en eldfast form.
5
Grädda högt upp i ugnen så att marängen får lite färg, ca 5 minuter. Bjud desserten genast.