Du behöver
- 1 st squash ca 300 g
- 100 g skinka rökt
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st keso ask naturell
- salt och peppar
- 2 krm timjan
- 2 msk bröd rivet vitt
Tillbehör:
kokt ris
tomat
Ugn: 250°
Det här behövs till ca 2 port:
Gör så här
1
Halvera squashen på längden och gröp ur halvorna. Lägg de urgröpta squashhalvorna i smord eldfast form. Stek dem mitt i ugnen ca 5 minuter.
2
Finhacka squashköttet, skinkan och skalad vitlök. Fräs det några minuter i lite matfett. Lägg över det i en skål och rör ner keso. Smaka av med salt, peppar och timjan.
3
Fyll squashhalvorna med skinkröran. Strö över rivet bröd. Stek mitt i ugnen ca 15-20 minuter. Bjud kokt ris, och skivad tomat till.