Du behöver

  • 1 st squash ca 300 g
  • 100 g skinka rökt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st keso ask naturell
  • salt och peppar
  • 2 krm timjan
  • 2 msk bröd rivet vitt

Tillbehör:

kokt ris
tomat

Ugn: 250°

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Halvera squashen på längden och gröp ur halvorna. Lägg de urgröpta squashhalvorna i smord eldfast form. Stek dem mitt i ugnen ca 5 minuter.

2
Finhacka squashköttet, skinkan och skalad vitlök. Fräs det några minuter i lite matfett. Lägg över det i en skål och rör ner keso. Smaka av med salt, peppar och timjan.

3
Fyll squashhalvorna med skinkröran. Strö över rivet bröd. Stek mitt i ugnen ca 15-20 minuter. Bjud kokt ris, och skivad tomat till.