Du behöver
- 0.5 st blomkålshuvud (ca 300 g)
- 0.5 st gul lök
- 5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 msk vetemjöl
- 0.5 dl mjölk
- salt och peppar
Tillbehör:
rädisor krasse
Det här behövs till ca 2 port:
Gör så här
1
Skär av blasten och dela blomkålen i små buketter. Skala och hacka löken.
2
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt blomkål och späd med vatten och smulad buljong. Låt allt koka under lock ca 6-8 minuter.
3
Häll det i en mixer eller matberedare och kör till en slät soppa. Häll tillbaka den i den rendiskade kastrullen.
4
Rör ut mjölet i mjölken och vispa ner det i soppan. Låt den småkoka ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö skivade rädisor och krasse över. Bjud en varm dubbelmacka till.