Du behöver

  • 0.5 st blomkålshuvud (ca 300 g)
  • 0.5 st gul lök
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk vetemjöl
  • 0.5 dl mjölk
  • salt och peppar

Tillbehör:

rädisor krasse

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Skär av blasten och dela blomkålen i små buketter. Skala och hacka löken.

2
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt blomkål och späd med vatten och smulad buljong. Låt allt koka under lock ca 6-8 minuter.

3
Häll det i en mixer eller matberedare och kör till en slät soppa. Häll tillbaka den i den rendiskade kastrullen.

4
Rör ut mjölet i mjölken och vispa ner det i soppan. Låt den småkoka ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö skivade rädisor och krasse över. Bjud en varm dubbelmacka till.