Du behöver
- 1 kg tomater
- 2 st gula lökar
- 2 st äpplen
- 1 dl vitvinsvinäger
- 1 dl russin
- 1.5 dl socker
- 2 tsk ingefära
- 1 krm kajennpeppar
- 0.5 msk salt
Det här behövs:
Gör så här
1
Skålla, skala och skär tomaterna i klyftor. Skala och hacka löken. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg allt i en tjockbottnad kastrull.
2
Tillsätt vinäger och låt det koka under lock på svag värme 20 minuter.
3
Tillsätt russin, socker, kryddor och salt. Låt allt koka utan lock i ytterligare ca 30 minuter eller tills chutneyn är tjockflytande. Rör ofta i massan så att den inte bränner vid.
4
Ös upp chutneyn på väl rengjord burkar och förslut dem genast. Förvaras svalt.
Det är jättegott att smaksätta olika grytor med chutney.