Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
100 g potatis kokt
75 g smör
0.5 st citron rivet skal
1 msk vatten

Fyllning:

4 st äpplen
50 g smör
1 dl brun farin
2 msk maizena ljus redning

Kokostäcke:

250 g kokosflingor
1 dl strösocker
3 st äggvitor
1 st ägg
0.5 st citron pressad saft

Dekoration:

1 st citron smala strimlor av det gula skalet

Ugn: 200º

Det här behövs till 10-12 bitar:

Gör så här

1
Lägg vetemjöl, kokt potatis, smör och citronskal i matberedaren med kniven monterad. Kör det till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills det bildas en boll av degen. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Ställ pajformen i kylen 30 minuter.

2
Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Smält smöret och tillsätt brun farin strö och ljus redning. Blanda ner äppelklyftorna. Lägg äppelblandningen i formen.

3
Blanda kokosflingor, socker, äggvitor, ägg och citronsaft i en kastrull. Rör om och värm tills massan tjocknar. Fördela kokostäcket över äppelfyllningen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Strö över citronskalsstrimlorna. Servera med glass eller vaniljsås.