Du behöver
- 150 g smör mjukt
- 1.25 dl strösocker
- 2 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2.5 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
- 1 st lime rivet skal och saft
- 1 dl pistaschnötter hackade
- 2 st äpplen
Ugn: 175º
Det här behövs till 8-10 bitar:
Gör så här
1
Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa.
2
Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, limeskal och nästan alla hackade pistaschnötter. Rör ner vetemjölsblandningen i äggsmeten tillsammans med limesaften. Rör smeten jämn.
3
Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Häll smeten i formen och släta till ytan.
4
Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Tryck ner dem i smeten i ett mönster runt om i formen. Strö över resten av pistaschnötterna.
5
Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Låt kakan stå kvar i formen 10 minuter innan den lossas från formen.