Du behöver
- 2 st morötter
- 2 st palsternackor
- 1 st paprika gul + 1 röd
- 1 st squash
- 1 st aubergine
- 1 st fänkål
- 1 st purjolök
- 1 st rödlök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 1 tsk torkad timjan eller 1 knippe färsk
- flingsalt
- svartpeppar nymald
- 2 msk solrosfrön
Ugn: 200°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skölj, skala och skär grönsaker och rotfrukter i grova bitar. Ansa och skär purjolöken i stora bitar, skär rödlöken i klyftor. Hacka vitlöksklyftorna.
2
Lägg alltsammans i en smord form. Ringla över olivoljan, krydda med timjan, salt och peppar. Vänd om ordentligt i formen så att både grönsaker, rotfrukter och lök får ta smak av olivolja och kryddor. Tillaga ca 45 minuter i ugnen. Strö över solrosfrön mot slutet av tillagningstiden.