Du behöver

  • 100 g ananas konserverad
  • 100 g banan
  • 0.5 st citron
  • 1 st apelsin
  • 0.5 msk lättströ alt
  • 2 st äggvitor

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär ananas i bitar tillsammans med bananen. Låt allt rotera till ett mos i mixern. Pressa 1/2 citron och fyll på med pressad apelsinsaft till 1 dl. Fukta blandningen. Häll också på 1 dl vatten och lättströ eller fruktsocker.

2
Skrapa ned blandningen i ett kärl med lock och ställ in i frysen. Rör om ett par gånger med en halvtimmes mellanrum så blir infrysningen jämnare. Vispa 2 äggvitor till en fast massa och tillsätt äggviteskummet när du rör om andra gången.

3
Ställ in i frysen och låt stå minst tre timmar. Skeda upp den frusna fruktmassan i portionsglas och garnera med lite rivet citronskal eller någon liten fruktbit som passar.