Du behöver

  • 3 dl fullkornsris
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 st papaya
  • 1 st majskorn liten burk
  • 1 st cocktailtomater ask
  • grönsallad ca 3 dl blandad
  • solrosfrön ca 25 g rostade
  • 100 g fetaost

Dressing:

1 msk pressad citronsaft
4 msk matolja
2 msk hackad persilja
2 krm salt
1 krm peppar

Det här behövs:

Gör så här

1
Koka riset enligt förpackningens anvisningar tillsammans med pressad citronsaft.

2
Rör samman alla ingredienserna till dressingen. Häll den över det varma riset och rör om. Låt riset kallna.

3
Skala, kärna ur och tärna papayan. Låt majs-kornen rinna av. Hal­vera tomaterna. Skölj och riv salladen.

4
Blanda samman det kalla riset med sallad, majs, papaya och tomater. Strö över solrosfrön och fetaost i små tärningar.