Du behöver

  • 800 g potatis kokt skivad
  • 400 g torskfilé (gärna block)
  • 2 st gula lökar
  • 4 st tomater
  • 1 dl grädde eller crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk hummerfond koncentrerad
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk dillfrö
  • dill rikligt med hackad
  • 2 dl riven ost

Det här behövs till 4 pers:

Gör så här

1
Bottna en ugnsfast form med skivad potatis. Hacka löken och strö över. Skär fisken i centimetertjocka skivor och lägg den ovanpå. Strö över dill och dillfrön.

2
Blanda grädde, mjölk och hummerfond, smaka av med salt och peppar. Det ska vara ganska salt. Häll blandningen över fisken. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå, toppa till sist med riven ost.

3
Gratinera i ugnen i 225 grader cirka 30-40 minuter tills fisken är kokt, beror på hur tinad den varit. Servera med grönsallad och bröd.