Du behöver
- 2 msk vetemjöl
- salt och peppar
- 1 st ägg
- 0.75 dl ströbröd
- 4 skiva chèvre
- 0.25 st squash
- 1 st paprika gul
- cocktailtomater gärna både röda och gula
- 2 näve blandad sallad
- 2 dl ärter gröna tinade
Dressing:
1 msk hallonbalsamico
3 msk matolja
1 tsk flytande honung
salt
Garnering:
hallon
valnötter
färsk timjan
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Blanda samman mjölet med lite salt och peppar på ett fat. Vispa upp ägget lätt. Lägg ströbrödet på ett fat.
2
Vänd först ostskivorna i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Se till så att ströbrödet har täckt ostskivorna ordentligt. Lägg dem kallt en stund innan de ska stekas.
3
Ansa squashen och skär den i fina stavar. Kärna ur och strimla paprikan. Halvera tomaterna. Skölj salladen och låt den rinna av. Dela den i mindre bitar. Blanda samman alla ingredienserna till salladen.
4
Vispa samman dressingen och häll den över salladen. Rör om. Fördela salladen på 4 portionstallrikar.
5
Stek osten gyllene på båda sidorna. Lägg 1 ostskiva på varje tallrik. Garnera med hallon, valnötter och färsk timjan. Bjud bröd till.
Salladen med varm chèvre bör
serveras genast.