Du behöver
- 4 st äggvitor
- 2 dl socker
- 100 g mandel
Fyllning:
4 st äggulor
1 dl socker
3 dl vispgrädde
1 st daim
Garnering:
1 st dubbeldaim
kiwi
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Vispa äggvitor och socker till riktigt fast skum. Mal mandeln och rör ner den i ägg-skummet.
2
Lägg en rundel av bakplåtspapper i en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smöra kanten och häll i smeten. Jämna till ytan.
3
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Lossa kanten och drag bort pappret från kakan.
4
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa grädden i en annan skål. Rör ner grädden i äggvispet.
5
Krossa daimet och rör ner det i smeten. Ställ den kalla tårtbottnen i en form och bred krämen över och runtom hela tårtan. Täck formen och ställ den i frysen i minst 5 timmar.
6
Ta fram tårtan ca 10 minuter innan den ska serveras. Garnera den med skivad kiwi och krossat daim.