Du behöver

  • 4 st äggvitor
  • 2 dl socker
  • 100 g mandel

Fyllning:

4 st äggulor
1 dl socker
3 dl vispgrädde
1 st daim

Garnering:

1 st dubbeldaim
kiwi

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Vispa äggvitor och socker till riktigt fast skum. Mal mandeln och rör ner den i ägg-skummet.

2
Lägg en rundel av bakplåtspapper i en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smöra kanten och häll i smeten. Jämna till ytan.

3
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Lossa kanten och drag bort pappret från kakan.

4
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa grädden i en annan skål. Rör ner grädden i äggvispet.

5
Krossa daimet och rör ner det i smeten. Ställ den kalla tårtbottnen i en form och bred krämen över och runtom hela tårtan. Täck formen och ställ den i frysen i minst 5 timmar.

6
Ta fram tårtan ca 10 minuter innan den ska serveras. Garnera den med skivad kiwi och krossat daim.