Du behöver

  • 12 st digestivekex
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

400 g philadelphiaost
1 st kesella burk
4 st ägg
citron rivet skal av 1/2
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Garnering:

hallon och blåbär

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Krossa kexen fint. Smält matfettet och tillsätt det tillsammans med vaniljsockret. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

2
Vispa samman philadelphiaost med kesella. Tillsätt ägg, rivet citronskal, socker, och vaniljsocker. Vispa till en jämn smet.

3
Häll smeten i den förgräddade formen och grädda kakan mitt i ugnen ca 30-40 minuter. Låt kakan kallna och stelna. Garnera med färska bär.