Du behöver
- 1 st päron
- kokosflingor
- 2.5 st vetemjöl
- 2 dl lättströ
- 1 dl vetegroddar
- 1 tsk bakpulver
- 2 st ägg
- 1.5 dl yoghurt mild naturell
- 0.5 dl sötmandel hackad
- 0.5 msk ingefära riven
Garnering:
0.5 msk ingefära riven
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smörj en bakform som rymmer 1 1/2 l och bröa den med kokosflingor.
2
Blanda vetemjöl med lättströ (som motsvarar sötman i 2 dl strösocker), vetegroddar och . Vispa upp ägg med yoghurt och blanda samman ingredienserna. Tillsätt riven ingefärsrot och hackad sötmandel (kan uteslutas) och skrapa ned smeten i formen.
3
Dela ett päron på längden och skär halvorna i skivor. Fördela päronskivorna ovanpå smeten och grädda kakan på mittfalsen i 175° varm ugn ca 25 minuter.
4
Garnera kakan med riven ingefära om du tycker om smaken på färsk ingefära. Servera kakan som dessert eller till kaffet på maten med gräddfil till.