Du behöver

  • 1 st päron
  • kokosflingor
  • 2.5 st vetemjöl
  • 2 dl lättströ
  • 1 dl vetegroddar
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl yoghurt mild naturell
  • 0.5 dl sötmandel hackad
  • 0.5 msk ingefära riven

Garnering:

0.5 msk ingefära riven

Ugn: 175°

Gör så här

1
Smörj en bakform som rymmer 1 1/2 l och bröa den med kokosflingor.

2
Blanda vetemjöl med lättströ (som motsvarar sötman i 2 dl strösocker), vetegroddar och . Vispa upp ägg med yoghurt och blanda samman ingredienserna. Tillsätt riven ingefärsrot och hackad sötmandel (kan uteslutas) och skrapa ned smeten i formen.

3
Dela ett päron på längden och skär halvorna i skivor. Fördela päronskivorna ovanpå smeten och grädda kakan på mittfalsen i 175° varm ugn ca 25 minuter.

4
Garnera kakan med riven ingefära om du tycker om smaken på färsk ingefära. Servera kakan som dessert eller till kaffet på maten med gräddfil till.