Du behöver

  • 3 st morötter
  • 2 st ägg
  • 0.75 dl lättströ
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 1 msk pofiber
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.75 st kardemummakärnor stötta
  • 1 krm muskotnöt riven
  • 2 msk flytande fett

Det här behövs:

Gör så här

1
Skär en skalad morot i ca 20 skivor. Låt dem få ett uppkok och sedan rinna av på hushållspapper.

2
Smörj och bröa en bakform som rymmer 1 1/2 l. Riv 2 skalade morötter så att du får 100 g rasp. Vispa ägg med ättströ (sötningsmedel), strösocker och 2 msk kokhett vatten till en luftig smet.

3
Mät upp grahamsmjöl, vetemjöl, Pofiber, bakpulver, kardemumma och muskotnöt. Blanda äggsmeten med de torra ingredienserna och morötterna. Rör till sist i 2 msk flytande fett. Fördela morotsskivorna på botten i formen och häll sedan i smeten.

4
Grädda i 175° varm ugn i 40 minuter. Stjälp upp kakan när den har svalnat av. Vänd den så att bottensidan kommer uppåt. Får du något över kan detta frysas.