Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 2 st ägg
  • 4 msk lättströ (sötningsmedel)
  • 1.5 st apelsiner
  • 250 g kesella mager

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Ta fram 4 små portionsformar med raka kanter som rymmer 1 1/4 dl vardera. Gör en krage till varje form av dubbelvikt bakplåtspapper, låt kragen gå 4 cm ovanför kanten. Sätt kragen inne i formen och pensla med olja, ytterst lätt.

2
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten och dela äggen i gula och vita. Vispa gulorna med lättströ och 1 1/2 msk hett vatten. Riv skalet på en tvättad apelsin så att du får 1/2 tsk rasp. Pressa ur saften så att du får 1 dl och rör ned detta tillsammans med 250 kesella.

3
Vispa vitorna till ett fast skum, smält gelatinbladen i sin egen fuktighet på svag värme och tillsätt först gelatinet och sedan äggviteskummet till apelsinsmeten. Fördela smeten i formarna och ställ in dem i kylen att stelna. Lossa kragarna försiktigt och garnera eventuellt suffléerna med rivet apelsinskal.