Du behöver
- 3 st gelatinblad
- 2 st ägg
- 4 msk lättströ (sötningsmedel)
- 1.5 st apelsiner
- 250 g kesella mager
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Ta fram 4 små portionsformar med raka kanter som rymmer 1 1/4 dl vardera. Gör en krage till varje form av dubbelvikt bakplåtspapper, låt kragen gå 4 cm ovanför kanten. Sätt kragen inne i formen och pensla med olja, ytterst lätt.
2
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten och dela äggen i gula och vita. Vispa gulorna med lättströ och 1 1/2 msk hett vatten. Riv skalet på en tvättad apelsin så att du får 1/2 tsk rasp. Pressa ur saften så att du får 1 dl och rör ned detta tillsammans med 250 kesella.
3
Vispa vitorna till ett fast skum, smält gelatinbladen i sin egen fuktighet på svag värme och tillsätt först gelatinet och sedan äggviteskummet till apelsinsmeten. Fördela smeten i formarna och ställ in dem i kylen att stelna. Lossa kragarna försiktigt och garnera eventuellt suffléerna med rivet apelsinskal.