Du behöver
- 500 g morötter
- 2 st gula lökar
- 1 st vitlöksklyfta
- 2.5 dl vatten
- 1 st fiskbuljongtärning
- 600 g strömmingsfilé
- 1 tsk salt
- 1 dl persilja finhackad
- 1.5 dl kaffegrädde
- 0.5 dl tomatpuré
Ugn: 200°
Garnering:
hackad persilja
Tillbehör:
färskpotatis nykokt
Det här behövs (som ensamrätt) till ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och grovstrimla morötterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det i lite matfett några minuter. Tillsätt vatten och fiskbuljong. Låt allt småkoka några minuter tills grönsakerna är mjuka.
2
Lägg grönsaksfräset i en smord eldfast form.
3
Skölj strömmingsfiléerna och lägg ut dem med köttsidan nedåt på arbetsbordet. Strö över salt och finhackad persilja. Rulla samman dem med köttsidan utåt.
4
Lägg strömmingsrulladerna ovanpå grönsaksfräset. Rör samman grädden med tomatpuré och häll det över fisken.
5
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Strö över lite hackad persilja och bjud färskpotatis till.