Du behöver

  • 500 g morötter
  • 2 st gula lökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2.5 dl vatten
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 dl persilja finhackad
  • 1.5 dl kaffegrädde
  • 0.5 dl tomatpuré

Ugn: 200°

Garnering:

hackad persilja

Tillbehör:

färskpotatis nykokt

Det här behövs (som ensamrätt) till ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och grovstrimla morötterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det i lite matfett några minuter. Tillsätt vatten och fiskbuljong. Låt allt småkoka några minuter tills grönsakerna är mjuka.

2
Lägg grönsaksfräset i en smord eldfast form.

3
Skölj strömmingsfiléerna och lägg ut dem med köttsidan nedåt på arbetsbordet. Strö över salt och finhackad persilja. Rulla samman dem med köttsidan utåt.

4
Lägg strömmingsrulladerna ovanpå grönsaksfräset. Rör samman grädden med tomatpuré och häll det över fisken.

5
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Strö över lite hackad persilja och bjud färskpotatis till.