Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2.5 msk kallt vatten

Stuvning:

2 msk margarin
3 msk mjöl
3 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde
1 dl parmesanost riven
1 dl ost riven god
salt och peppar

Garnering:

250 g grön sparris djupfryst eller färsk
2 st ägg skivade hårdkokta
2.5 st tomater skivade

Ugn: 225°

Det här behövs (som ensamrätt) till ca 4 port:

Gör så här

1
Finfördela matfettet i mjölet till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop pajdegen. Låt den vila kallt ca 30 minuter.

2
Tryck ut degen i en pajform och nagga bottnen. Grädda pajen ca 15 minuter mitt i ugnen eller tills pajskalet är genomgräddat.

3
Fräs matfett och mjöl i en liten kastrull. Späd med buljong och grädde i omgångar under omrörning. Låt såsen småputtra några minuter. Tag kastrullen från värmen och rör ner ostsorterna. Smaka av.

4
Häll den varma oststuvningen i pajskalet. Koka fryst sparris enligt förpackningens anvisningar eller ansa och koka den färska i lättsaltat vatten. Kasta bort vattnet.

5
Lägg ägg, tomater och sparris över den varma oststuvningen.