Du behöver

  • 4 skiva kavring
  • 30 g smör eller margarin
  • 1 st burk hela matjesfiléer
  • 0.5 st rödlök
  • 250 g kesella lätt
  • 2 st ägg
  • 1 st ishavsrom
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk hackad dill
  • svartpeppar

Ugn: 225°

Det här behövs (som ensamrätt) till 4 port:

Gör så här

1
Finfördela kavringen i mixer eller matberedare. Smält matfettet och blanda samman det med kavringsmulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.

2
Låt matjesfiléerna rinna av. Tärna dem fint. Skala och hacka löken fint.

3
Rör samman kesellan med ägg, matjesfiléer, ishavsrom, lök, gräslök och dill. Smaka av med lite svartpeppar.

4
Bred blandningen över kavringbottnen. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.