Du behöver
- 4 skiva kavring
- 30 g smör eller margarin
- 1 st burk hela matjesfiléer
- 0.5 st rödlök
- 250 g kesella lätt
- 2 st ägg
- 1 st ishavsrom
- 1 msk hackad gräslök
- 1 msk hackad dill
- svartpeppar
Ugn: 225°
Det här behövs (som ensamrätt) till 4 port:
Gör så här
1
Finfördela kavringen i mixer eller matberedare. Smält matfettet och blanda samman det med kavringsmulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
2
Låt matjesfiléerna rinna av. Tärna dem fint. Skala och hacka löken fint.
3
Rör samman kesellan med ägg, matjesfiléer, ishavsrom, lök, gräslök och dill. Smaka av med lite svartpeppar.
4
Bred blandningen över kavringbottnen. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.