Du behöver

  • 1 st gelatinblad
  • 125 g blockchoklad vit
  • 0.75 dl flädersaft outspädd
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 st äggulor
  • 2 msk socker
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 l jordgubbar
  • 0.5 dl florsocker
  • saft av 2 apelsiner
  • 0.5 dl Grand Marnier

Garnering:

apelsinskal finstrimlat
mynta

Det här behövs för 4-6 port:

Gör så här

1
Låt gelatinbladet ligga i blöt i kallt vatten ca 6 minuter.

2
Dela chokladen i små bitar och låt den smälta i vattenbad. Krama vätskan ur gelatinbladet och lägg ner det i chokladen. Låt det smälta under omrörning.

3
Ta upp skålen och rör ner flädersaft och citronsaft. Rör till en jämn smet.

4
Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Vispa grädden till hårt skum i en annan skål. Rör ner chokladblandningen i äggvispet och rör till sist ner grädden. Rör till en slät smet. Låt stå kallt några timmar.

5
Rensa och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en skål och sikta över florsocker. Blanda samman pressad apelsinsaft med likör och häll det över jordgubbarna. Låt det stå kallt några timmar.

6
Fördela jordgubbarna i djupa portionstallrikar. Forma kulor av flädermoussen och lägg i mitten. Häll såsen som har bildats över jordgubbarna och garnera med apelsinskal och myntablad.