Du behöver
- 1 st gelatinblad
- 125 g blockchoklad vit
- 0.75 dl flädersaft outspädd
- 1 msk pressad citronsaft
- 2 st äggulor
- 2 msk socker
- 2.5 dl vispgrädde
- 1 l jordgubbar
- 0.5 dl florsocker
- saft av 2 apelsiner
- 0.5 dl Grand Marnier
Garnering:
apelsinskal finstrimlat
mynta
Det här behövs för 4-6 port:
Gör så här
1
Låt gelatinbladet ligga i blöt i kallt vatten ca 6 minuter.
2
Dela chokladen i små bitar och låt den smälta i vattenbad. Krama vätskan ur gelatinbladet och lägg ner det i chokladen. Låt det smälta under omrörning.
3
Ta upp skålen och rör ner flädersaft och citronsaft. Rör till en jämn smet.
4
Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Vispa grädden till hårt skum i en annan skål. Rör ner chokladblandningen i äggvispet och rör till sist ner grädden. Rör till en slät smet. Låt stå kallt några timmar.
5
Rensa och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en skål och sikta över florsocker. Blanda samman pressad apelsinsaft med likör och häll det över jordgubbarna. Låt det stå kallt några timmar.
6
Fördela jordgubbarna i djupa portionstallrikar. Forma kulor av flädermoussen och lägg i mitten. Häll såsen som har bildats över jordgubbarna och garnera med apelsinskal och myntablad.