Du behöver
- 300 g mandelmassa
- saft rivet skal och av 1 apelsin
- 3 st ägg
- 2 msk vetemjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- matfett
- ströbröd
Fyllning:
1 st vaniljstång
250 g mascarpone
2 dl vispgrädde
0.5 dl florsocker
Garnering:
1 l jordgubbar färska
lönnsirap
citronmeliss
Ugn: 175°
Det här behövs för 8-10 bitar:
Gör så här
1
Riv mandelmassan grovt. Tvätta apelsinen och riv den gula delen av skalet.
2
Rör samman mandelmassan med rivet apelsinskal och ägg, gärna med elvisp, till en jämn smet.
3
Blanda samman mjöl och bakpulver, och arbeta in det i smeten tillsammans med apelsinsaften.
4
Häll smeten i en låg, smord och bröad tårtform, ca 26 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter. Eller tills kakan känns torr. Låt kakan vila en stund innan den stjälps upp och får kallna.
5
Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur inkråmet. Rör ner det i mascarponen. Vispa grädden till skum och rör ner den tillsammans med florsocker i marscaponen.
6
Bred fyllningen över tårtan. Fördela jordgubbarna ovanpå och ringla över lönnsirap. Garnera med några färska blad.