Du behöver

  • 300 g mandelmassa
  • saft rivet skal och av 1 apelsin
  • 3 st ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • matfett
  • ströbröd

Fyllning:

1 st vaniljstång
250 g mascarpone
2 dl vispgrädde
0.5 dl florsocker

Garnering:

1 l jordgubbar färska
lönnsirap
citronmeliss

Ugn: 175°

Det här behövs för 8-10 bitar:

Gör så här

1
Riv mandelmassan grovt. Tvätta apelsinen och riv den gula delen av skalet.

2
Rör samman mandelmassan med rivet apelsinskal och ägg, gärna med elvisp, till en jämn smet.

3
Blanda samman mjöl och bakpulver, och arbeta in det i smeten tillsammans med apelsinsaften.

4
Häll smeten i en låg, smord och bröad tårtform, ca 26 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter. Eller tills kakan känns torr. Låt kakan vila en stund innan den stjälps upp och får kallna.

5
Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur inkråmet. Rör ner det i mascarponen. Vispa grädden till skum och rör ner den tillsammans med florsocker i marscaponen.

6
Bred fyllningen över tårtan. Fördela jordgubbarna ovanpå och ringla över lönnsirap. Garnera med några färska blad.