Du behöver

Botten:

300 g mandelmassa riven
150 g smör rumstempererat
3 st ägg lättvispade

Fyllning:

100 g mandelmassa riven
1 st apelsin färskpressad
1 l jordgubbar skivade
citronmeliss

Ugn: 175º

Gör så här

1
Lägg mandelmassa och smör i matberedaren med kniven monterad. Kör tills det blir en jämn smet. Tillsätt de uppvispade äggen. Bred smeten i en liten långpanna med bakplåtspapper. Smeten ska bilda ett ca 1 cm tjockt lager. Grädda botten i mitten av ugnen, ca 10-12 minuter. Låt svalna och ta sedan ut rundlar med ett kakmått.

2
Blanda mandelmassan till fyllningen med pressad apelsinjuice. Bred på ett jämnt lager på rundlarna. Garnera med skivade jordgubbar och citronmeliss. Dekorera eventuellt med svenska flaggor.


Kommentar:
I stället för att ta ut rundlar, kan du bottnen till bakelserna i rutor.