Du behöver

Botten:

300 g mandelmassa riven
150 g smör rumstempererat
3 st ägg lättvispade

Fyllning:

2 dl äppelmos
1.5 krm kanel mald
2 st gelatinblad

Garnering:

50 g mandelspån rostade
mynta

Gör så här

1
1. Gör botten på samma sätt som till Nationaldagsbakelserna.

2
2. Blanda äppelmos med kanel. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Krama ur vattnet och smält gelatinet i en kastrull på spisen eller ca 20 sekunder i en kopp i mikron.

3
3. Blanda ner lite av moset i gelatinet och rör om. Tillsätt sedan blandningen i resten av äppelmoset. Låt moset svalna något och bli trögflytande. Bred ut fyllningen på rundlarna. Ta gärna hjälp av måttet, som stabiliserar kanterna under tiden du breder på moset.

4
4. Strö över mandelspån och dekorera med mynta.