Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1.25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g kesella 10%
  • 250 g rabarber
  • 1 tsk potatismjöl
  • 75 g mandelmassa

Garnering:

florsocker
citronmeliss

Ugn: 200°

Det här behövs:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjöl med bakpulver.

2
Rör ner mjölblandningen och kesellan i äggsmeten. Rör till en jämn smet.

3
Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

4
Ansa rabarbern och skär den i bitar. Blanda samman den med potatismjöl och fördela det över smeten. Riv mandelmassan och strö över.

5
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30-35 minuter. Vill kakan bli mörk så lägg över lite smörgåspapper eller bakplåtspapper. Låt kakan kallna i sin form.

6
Sikta över lite florsocker och garnera med några citronmelissblad strax innan kakan ska serveras. Bjud vaniljvisp till.