Du behöver
- 3 st ägg
- 2 dl socker
- 1.25 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 200 g kesella 10%
- 250 g rabarber
- 1 tsk potatismjöl
- 75 g mandelmassa
Garnering:
florsocker
citronmeliss
Ugn: 200°
Det här behövs:
Gör så här
1
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjöl med bakpulver.
2
Rör ner mjölblandningen och kesellan i äggsmeten. Rör till en jämn smet.
3
Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
4
Ansa rabarbern och skär den i bitar. Blanda samman den med potatismjöl och fördela det över smeten. Riv mandelmassan och strö över.
5
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30-35 minuter. Vill kakan bli mörk så lägg över lite smörgåspapper eller bakplåtspapper. Låt kakan kallna i sin form.
6
Sikta över lite florsocker och garnera med några citronmelissblad strax innan kakan ska serveras. Bjud vaniljvisp till.