Du behöver
- 200 g kycklinglever
- 1 st äpple
- 1 st gul lök
- 0.5 tsk grönpeppar i lag
- 125 g keso
- smör ca 40 g
- salt och peppar
- 1 st baguette smal
Garnering:
1 st äpple
timjan eller oregano
Ugn: 275°
Det här behövs:
Gör så här
1
Tina levern och skär den i mindre bitar. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Skala och tärna löken.
2
Bryn levern tillsammans med grönpeppar i lite matfett. Tillsätt lök och äpple och låt allt steka med några minuter.
3
Ta upp levern och låt lök och äpple steka på lägre värme tills det har mjuknat helt. Ställ allt kallt någon timme.
4
Lägg lever, lök, äpple och keso i en matberedare och kör till en massa. Tillsätt smör och kör tills massan är jämn och slät. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna moussen stå och mogna i smaken till nästa dag.
5
Skär brödet i sneda skivor och lägg dem på galler. Rosta dem i ugnen några minuter.
6
Bred kycklinglevermoussen över brödskivorna och ställ dem på uppläggningsfat. Skär äpplet i tunna klyftor. Stek dem lätt på båda sidorna i lite matfett. Garnera med äppelskivor och färska örter.