Du behöver

  • 200 g kycklinglever
  • 1 st äpple
  • 1 st gul lök
  • 0.5 tsk grönpeppar i lag
  • 125 g keso
  • smör ca 40 g
  • salt och peppar
  • 1 st baguette smal

Garnering:

1 st äpple
timjan eller oregano

Ugn: 275°

Det här behövs:

Gör så här

1
Tina levern och skär den i mindre bitar. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Skala och tärna löken.

2
Bryn levern tillsammans med grönpeppar i lite matfett. Tillsätt lök och äpple och låt allt steka med några minuter.

3
Ta upp levern och låt lök och äpple steka på lägre värme tills det har mjuknat helt. Ställ allt kallt någon timme.

4
Lägg lever, lök, äpple och keso i en matberedare och kör till en massa. Tillsätt smör och kör tills massan är jämn och slät. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna moussen stå och mogna i smaken till nästa dag.

5
Skär brödet i sneda skivor och lägg dem på galler. Rosta dem i ugnen några minuter.

6
Bred kycklinglevermoussen över brödskivorna och ställ dem på uppläggningsfat. Skär äpplet i tunna klyftor. Stek dem lätt på båda sidorna i lite matfett. Garnera med äppelskivor och färska örter.