Du behöver

  • 600 g skinka tunna skivor färsk
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk senap
  • 4 skiva jägarbacon
  • 2 msk hackad persilja
  • matfett
  • 0.75 dl vatten

Sås:

250 g champinjoner
cocktailtomater ca 15
matfett
1 msk vetemjöl
steksky
2.5 dl mellangrädde
salt och peppar
600 g potatis mjölig sort
1 st schalottenlök
salt svartpeppar
2 msk smör
olja
äggringar eller utstickare

Servera med:

brytbönor kokta

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Banka eventuellt ut köttet till tunna skivor. Krydda dem med svartpeppar. Bred över senap. Dela baconskivorna och lägg en halv skiva på varje köttskiva. Strö över hackad persilja.

2
Rulla samman köttskivorna och fäst dem med köttnålar eller tandpetare. Stek rullarna gyllene runt om i lite matfett. Sänk värmen lite och tillsätt vatten. Låt rullarna eftersteka några minuter tills köttet är genomstekt.

3
Ansa och skiva svampen. Halvera tomaterna. Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in. Tillsätt tomaterna och låt dem fräsa med en stund.

4
Strö över mjöl och rör om. Späd med steksky och grädde i omgångar. Låt såsen småputtra några minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner köttrullarna i såsen och låt allt bli genomvarmt. Bjud potatis och sallad till.

5
Skär köttet i ca 4 cm tjocka bitar och lägg upp på tallrikar. Servera med het sky, potatiskaka och kokta brytbönor.

6
Skala och finhacka lök och vitlök till tomatsåsen. Fräs det tillsammans med bacon. Tillsätt tomatkrosset och låt den mesta vätskan koka in. Smaka av med salt, peppar och socker.

7
Fräs samman mjöl och matfett till bechamelsåsen. Späd med mjölken i omgångar. Låt såsen koka under fortsatt vispning ca 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

8
Varva tomatsås, bechamelsås och cannellonirör i en smord eldfast form. Avsluta med bechamelsås. Strö över riven parmesanost.

9
Täck med aluminiumfolie och grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare ca 5-10 minuter.