Du behöver

  • 1 st lasagneplattor eller 1
  • 2.5 dl matlagningsgrädde

Fyllning:

250 g ricotta
1 dl minikeso
3 st salladslökar skivade
1 st paprika tärnad
2 st stjälkar selleri tärnad
0.5 st pepparfrukt hackad
0.5 dl marinerade soltorkade tomater strimlade
1 st vitlöksklyfta hackad
1 tsk salt

Topping:

14 st cocktailtomater i fyra delar
0.5 st rödlök hackad
125 g mozzarella tärnad
2 msk färsk basilika hackad
salt svartpeppar

Ugn: 225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Börja med fyllningen. Blanda i en bunke ricotta, minikeso, salladslök, paprika, selleri, spansk peppar, soltorkade tomater, vitlök och salt. Rör om till en jämn smet. Smaka av.

2
Använder du färska lasagneplattor så lägg en klick av fyllningen i kortändan på pastan och forma till ett rör. Skär av och lägg röret med fyllningen i en smord ugnssäker form. Fortsätt att fylla och forma rör tills all fyllning är använd. Häll över matlagningsgrädden och tillaga i mitten av ugnen, ca 20 minuter.

3
Använder du torkade cannellonirör är det enklast att spritsa fyllningen i rören. Fyll en engångsspritpåse med fyllning och klipp av påsens spets, så att den passar diametern på rören. Spritsa fyllningen i rören och lägg dem i formen. Häll matlagningsgrädden över rören och tillaga i mitten av ugnen, ca 20 minuter.

4
Blanda tomater, rödlök, mozzarella och basilika i en skål. Smaksätt med salt och peppar. Fördela blandningen över cannellonin och sätt tillbaka i ugnen, ca 10 minuter. Servera med sallad.