Du behöver
- 150 g mandelmassa
- 125 g smör eller margarin
- 1 st ägg
- 3.5 dl vetemjöl
Fyllning:
1 st kesella burk lätt
0.5 dl socker
2 dl vispgrädde
Rabarberkompott:
3 st rabarberstjälk
3 msk socker
0.5 tsk kanel
Ugn: 200°
Det här behövs till ca 6-8 bitar:
Gör så här
1
Riv mandelmassan och arbeta in matfettet. Tillsätt ägget och sist mjölet. Arbeta till en jämn smet.
2
Tryck ut degen i en smord och bröad form med löstagbar kant. Låt vila kallt ca 30 min.
3
Grädda pajbottnen ca 30 minuter mitt i ugnen eller tills den känns genomgräddad. Låt den kallna.
4
Blanda kesella och socker. Vispa grädden hårt. Rör ner den i kesellan. Bred den över den kalla kakan. Ställ pajen kallt tills den ska serveras.
5
Skölj och skär rabarbern i tunna skivor. Lägg dem i en kastrull tillsammans med socker och kanel. Låt rabarbern mjukna på inte för stark värme. Låt kompotten svalna.
6
Fördela rabarbern över pajen.