Du behöver
- 4 st fjärilskotletter av benfri kotlett
- salt, svartpeppar
- 1 msk smör
- 2 msk balsamicovinäger
- 1 dl kalvbuljong av fond eller tärning
Fyllning:
4 st marinerade soltorkade tomater
125 g mozzarella
1 msk basilika eller citronmeliss, hackad
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Torka av köttet med hushållspapper. Gör fjärilskotletter av hela kotlettraden genom att skära köttet i ca 1 cm breda skivor. Låt varannan skiva gå nästan igenom och varannan helt igenom. Vik ut köttet till en fjäril. Salta och peppra köttet.
2
Gör fyllningen. Hacka samman soltorkade tomater, mozzarella och basilika eller citronmeliss. Fördela fyllningen i kotletterna. Tryck ihop kanterna på köttet. Fäst med tandpetare i kanten.
3
Stek kotletterna i smör på medelvärme, ca 2 minuter per sida. Tillsätt balsamicovinäger och buljong. Lägg på lock och låt sjuda på eftervärmen, ca 3 minuter. Servera kotletterna med sky, ugnsrostad potatis, kokt broccoli och blomkål.
Lägg tandpetarna i vatten en stund innan du fäster dem i kanterna på köttet. Då lossnar de lättare när du ska ta loss dem före serveringen.