Du behöver

  • sommargrönsaker ca 250 g djupfrysta
  • 50 g bladspenat
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk mjöl
  • 1.5 dl mjölk

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Koka grönsakerna mjuka enligt förpackningens anvisningar i 5 dl lättsaltat vatten. Grovstrimla spenaten och låt den koka med någon minut.

2
Häll allt i ett durkslag och häll tillbaka spadet i kastrullen. Låt det koka upp på nytt. Rör ut mjölet med mjölken och vispa ner det i soppan. Låt soppan småputtra 3-5 minuter. Lägg i grönsakerna och låt allt bli genomvarmt. Smaka av. Ät en ostsmörgås till.


Kommentar:
Har du gott om tid kan du använda färska grönsaker till ängamaten. Koka då 1/2 litet blomkålshuvud i buketter med 1 skivad morot, 1/2 strimlad purjolök och 1 dl gröna ärter i saltat vatten. Följ sedan receptet.