Du behöver
- 4 st kotletter ca 2 cm tjocka
- salt och peppar
- 1 msk smör
- 4 st ananasringar i juice
- 1 dl ost riven
- 2 st små tomater
- 0.5 dl jordnötter hackade
- färsk koriander
Sås:
2 dl ananasjuice från konserverad ananas
2 dl vispgrädde
1 tsk curry
1 tsk ingefära riven
3 msk maizena ljus redning
salt och peppar
socker
Ugn: 225º, grill
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Torka av köttet med hushållspapper. Banka ut köttet med knuten handflata. Salta och peppra köttet. Bryn kotletterna på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg över dem i en ugnssäker form och lägg på ananasringar och riven ost. Gratinera i mitten av ugnen, ca 7 minuter. 2. Lägg delade tomater mitt i ananasringarna. Strö över jordnötterna. Dekorera med färsk koriander.
2
Blanda ananasjuice, grädde, curry, ingefära och ljus redning i en kastrull. Rör om och låt såsen sjuda 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.