Du behöver

  • 4 st ris (inte klibbigt)
  • 1 pkt tärnat bacon
  • 1 st gul lök hackad
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 st ananasringar liten burk
  • 4 msk russin
  • salt peppar
  • 2 msk hackad persilja

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Stek baconet och låt bitarna rinna av på en bit papper. Stek gul lök och vitlök mjukt i lite olja i en panna. Tillsätt baconbitarna.

2
Skär väl avrunna ananasringar i bitar och lägg dessa i pannan tillsammans med russin. Rör slutligen ner det kokta riset. Smaksätt med salt, peppar och hackad persilja.


Kommentar:
Det går bra att “steka” bacon i micron. Lägg skivorna på hushållspapper på ett fat, täck med mer papper och kör på högsta effekt i 2-3 minuter.