Du behöver

  • 1 st grillad kyckling urbenad
  • 2 st banan
  • 3 dl grädde
  • 3.5 msk chilisås
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 pkt bacon 140 g
  • 1 dl jordnötter

Ugn: 200-225º

2 msk olivolja
2 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk fransk senap

Ugn: 200

3 dl arborioris
2 dl vin vitt torrt
1 l hönsbuljong av tärning
2 dl parmesanost riven
0.5 st citron rivet skal
salt och peppar

Ugn: 200º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en smord ugnssäker form. Skiva bananen och lägg den över kycklingen.

2
Vispa grädden och blanda i chilisås och kryddor. Häll blandningen över kycklingen. Sätt in i nedre delen av, ca 15-20 minuter.

3
Knaperstek strimlat bacon i en torr het stekpanna och låt det sedan rinna av på hushållspapper. Höj ugnstemperaturen till 225º.

4
Strö över bacon och jordnötter och ställ in formen igen i ugnen 5-10 minuter. Servera med ris och grönsaker.

5
Lägg laxfjärilarna i en ugnssäker form. Bred över peston och tillaga i mitten av ugnen, ca 12 minuter. Servera med risotto och sallad. Strö över rostade pinjekärnor.

6
Garnera med svart kaviar.


Kommentar:
Det är lättare att bena ur kycklingen när den är varm.