Du behöver

  • 250 g broccoli
  • 1 st vitlöksklyfta skivad
  • 1 tsk olivolja
  • 5 dl grönsaksbuljong (av fond eller tärning)
  • salt vitpeppar
  • 2 tsk färsk basilika hackad

Dekoration:

basilika

Servera med:

yoghurt
skinksmörgås

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Ansa broccolin. Skär stjälkarna i bitar och dela upp blomknopparna i små buketter.

2
Fräs vitlöken i olivoljan. Späd med grönsaksbuljongen. Koka upp.

3
Lägg ner broccolin och koka den mjuk. Känn med en provsticka. Ta upp några hela bitar till dekoration.

4
Mixa resten med mixerstav till en slät puré. Koka upp på nytt och smaka av med salt, peppar och basilika.

5
Lägg ner hela broccolibitar före serveringen. Servera med yoghurtklick och en smörgås med färskost, rökt skinka och rucolasallat. Dekorera med basilika.


Kommentar:
Skala broccolistjälkarna med potatisskalare.