Du behöver
- 250 g broccoli
- 1 st vitlöksklyfta skivad
- 1 tsk olivolja
- 5 dl grönsaksbuljong (av fond eller tärning)
- salt vitpeppar
- 2 tsk färsk basilika hackad
Dekoration:
basilika
Servera med:
yoghurt
skinksmörgås
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Ansa broccolin. Skär stjälkarna i bitar och dela upp blomknopparna i små buketter.
2
Fräs vitlöken i olivoljan. Späd med grönsaksbuljongen. Koka upp.
3
Lägg ner broccolin och koka den mjuk. Känn med en provsticka. Ta upp några hela bitar till dekoration.
4
Mixa resten med mixerstav till en slät puré. Koka upp på nytt och smaka av med salt, peppar och basilika.
5
Lägg ner hela broccolibitar före serveringen. Servera med yoghurtklick och en smörgås med färskost, rökt skinka och rucolasallat. Dekorera med basilika.
Skala broccolistjälkarna med potatisskalare.