Du behöver
- 2 st gelatinblad
- 2 st ägg (delade i gulor och vitor)
- 0.5 dl lättströ sötningsmedel och 2 msk hett vatten
- 0.5 tsk kanel malen
- 0.5 tsk kardemummakärnor stötta
- 2 dl matlagningsyoghurt (8% fett)
Garnering:
äpple strimlor
kardemummakärnor stötta
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten och dela äggen.
2
Vispa upp gulorna med lättströ och det heta vattnet. Tillsätt kryddorna.
3
Vispa vitorna till fast skum och lös upp gelatinbladen på svag värme med 1 msk vatten extra i kastrullen.
4
Rör i gelatinlösningen, yoghurten och äggviteskummet och dela uppsmeten i portionsglas.
5
Låt glasen stå i kylskåp någon timme eller mer och garnera före serveringen.