Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 2 st ägg (delade i gulor och vitor)
  • 0.5 dl lättströ sötningsmedel och 2 msk hett vatten
  • 0.5 tsk kanel malen
  • 0.5 tsk kardemummakärnor stötta
  • 2 dl matlagningsyoghurt (8% fett)

Garnering:

äpple strimlor
kardemummakärnor stötta

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten och dela äggen.

2
Vispa upp gulorna med lättströ och det heta vattnet. Tillsätt kryddorna.

3
Vispa vitorna till fast skum och lös upp gelatinbladen på svag värme med 1 msk vatten extra i kastrullen.

4
Rör i gelatinlösningen, yoghurten och äggviteskummet och dela uppsmeten i portionsglas.

5
Låt glasen stå i kylskåp någon timme eller mer och garnera före serveringen.