Du behöver
- 600 g lammstek benfri
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 krm salt
- 0.5 krm svartpeppar
- 1 krm kanel
- 2 krm kardemumma
- 0.5 tsk paprikapulver
- 1 msk balsamvinäger
- 1 msk äppelgelé
- 2.5 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl mellangrädde
- 0.5 st squash liten
- 8 st sparrisstjälkar
- 4 st salladslökar
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i bitar. Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöksklyftan.
2
Bryn köttet gyllene runt om i lite matfett. Lägg över det i en gryta. Fräs lök och vitlök mjukt och glansigt i lite matfett. Lägg över det i grytan.
3
Krydda med salt, peppar, kanel, kardemumma, paprikapulver, balsamvinäger och gelé. Rör om. Späd med vatten och kalvfond. Låt allt småkoka under lock ca 30–40 minuter.
4
4. och rör ner det i grytan. Låt allt koka upp på nytt och koka några minuter. Smaka av.
5
Skiva squashen och skär skivorna i fjärdedelar. Ansa sparrisen och skär bort det nedersta. Dela sparrisstjälkarna i ca 3 bitar. Ansa och skär salladslöken i bitar.
6
Fräs sparrisen några minuter i lite matfett. Tillsätt squash och salladslök och låt allt fräsa i ytterligare några minuter.
7
Vänd ner squash, sparris och salladslök i grytan. Bjud gärna kokt ris eller couscous och en grönsallad till.