Du behöver

  • 600 g lammstek benfri
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 1 krm kanel
  • 2 krm kardemumma
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk äppelgelé
  • 2.5 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl mellangrädde
  • 0.5 st squash liten
  • 8 st sparrisstjälkar
  • 4 st salladslökar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i bitar. Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöksklyftan.

2
Bryn köttet gyllene runt om i lite matfett. Lägg över det i en gryta. Fräs lök och vitlök mjukt och glansigt i lite matfett. Lägg över det i grytan.

3
Krydda med salt, peppar, kanel, kardemumma, paprikapulver, balsamvinäger och gelé. Rör om. Späd med vatten och kalvfond. Låt allt småkoka under lock ca 30–40 minuter.

4
4. och rör ner det i grytan. Låt allt koka upp på nytt och koka några minuter. Smaka av.

5
Skiva squashen och skär skivorna i fjärdedelar. Ansa sparrisen och skär bort det nedersta. Dela sparrisstjälkarna i ca 3 bitar. Ansa och skär salladslöken i bitar.

6
Fräs sparrisen några minuter i lite matfett. Tillsätt squash och salladslök och låt allt fräsa i ytterligare några minuter.

7
Vänd ner squash, sparris och salladslök i grytan. Bjud gärna kokt ris eller couscous och en grönsallad till.