Du behöver
- 600 g skinka färsk
- 1 st purjolök
- 3 dl köttbuljong
- 1 msk soja
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 4 msk tomatpuré
- 2 tsk dragon
- 125 g skinka rökt
- 1 st rädisor bunt
- 0.25 st gurka färsk
- 1 dl crème fraîche
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i strimlor. Skölj och strimla purjolöken.
2
Häll buljongen i en kastrull tillsammans med sojan. Lägg ner köttet och rör om. Låt allt småkoka ca 15 minuter under lock.
3
Tillsätt purjolök, salt, peppar, tomatpuré och dragon. Låt grytan småputtra i ytterligare ca 5 minuter.
4
Strimla under tiden rökt skinka fint. Ansa och halvera rädisorna. Skiva gurkan och halvera skivorna.
5
Rör ner crème fraiche, rökt skinka och gurka i grytan. Låt den puttra några minuter. Lägg i rädisorna och låt grytan bli het innan den serveras. Potatis eller ris och en sallad smakar gott till.