Du behöver

  • 600 g skinka färsk
  • 1 st purjolök
  • 3 dl köttbuljong
  • 1 msk soja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 tsk dragon
  • 125 g skinka rökt
  • 1 st rädisor bunt
  • 0.25 st gurka färsk
  • 1 dl crème fraîche

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i strimlor. Skölj och strimla purjolöken.

2
Häll buljongen i en kastrull tillsammans med sojan. Lägg ner köttet och rör om. Låt allt småkoka ca 15 minuter under lock.

3
Tillsätt purjolök, salt, peppar, tomatpuré och dragon. Låt grytan småputtra i ytterligare ca 5 minuter.

4
Strimla under tiden rökt skinka fint. Ansa och halvera rädisorna. Skiva gurkan och halvera skivorna.

5
Rör ner crème fraiche, rökt skinka och gurka i grytan. Låt den puttra några minuter. Lägg i rädisorna och låt grytan bli het innan den serveras. Potatis eller ris och en sallad smakar gott till.