Du behöver

  • 4 st pasta port nykokt
  • 400 g köttfärs
  • 1 st morot
  • 1 st gul lök
  • 0.5 st chilifrukt
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1/2-1 st burk majs
  • 3 dl köttbuljong
  • 1/2-1 st tacokrydda
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika

Tillbehör:

parmesanost nyriven
tortillachips

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala morot och riv den grovt. Skala och finhacka löken. Kärna ur chilin och ta bort hinnorna, finhacka den.

2
Fräs lök och morot i lite matfett tills
löken är mjuk och glansig. Tillsätt färsen och bryn allt tills den är smulig.
Tillsätt chili, krossade tomater,
buljong och texmexkrydda.
Låt allt småputtra ca 10 minuter.

3
Kärna ur och tärna paprikorna
under tiden. Rör ner den i färsen till-
sammans med majs.
Låt allt puttra ytterligare ca 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
Rör ner den nykokta pastan
och bjud nyriven parmesanost
och tortillachips till.