Du behöver
- 4 st pasta port nykokt
- 400 g köttfärs
- 1 st morot
- 1 st gul lök
- 0.5 st chilifrukt
- 1 st burk krossade tomater
- 1/2-1 st burk majs
- 3 dl köttbuljong
- 1/2-1 st tacokrydda
- 1 st röd paprika
- 1 st grön paprika
Tillbehör:
parmesanost nyriven
tortillachips
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala morot och riv den grovt. Skala och finhacka löken. Kärna ur chilin och ta bort hinnorna, finhacka den.
2
Fräs lök och morot i lite matfett tills
löken är mjuk och glansig. Tillsätt färsen och bryn allt tills den är smulig.
Tillsätt chili, krossade tomater,
buljong och texmexkrydda.
Låt allt småputtra ca 10 minuter.
löken är mjuk och glansig. Tillsätt färsen och bryn allt tills den är smulig.
Tillsätt chili, krossade tomater,
buljong och texmexkrydda.
Låt allt småputtra ca 10 minuter.
3
Kärna ur och tärna paprikorna
under tiden. Rör ner den i färsen till-
sammans med majs.
Låt allt puttra ytterligare ca 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
under tiden. Rör ner den i färsen till-
sammans med majs.
Låt allt puttra ytterligare ca 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
Rör ner den nykokta pastan
och bjud nyriven parmesanost
och tortillachips till.
och bjud nyriven parmesanost
och tortillachips till.