Du behöver
- 3 dl matvete Frebaco
- 4 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- 0.5 st purjolök skivad
- 2 tsk smör
- 4 skiva kassler i 1 1
- 0.5 st färsk ananas
- 1 dl russin ljusa
- 2 dl mozzarellaost riven
- 25 g mandelspån
Ugn: 225º
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Koka matvetet i vatten med hönsbuljongtärningen enligt anvisningar på förpackningen. Fräs purjolöken i smör i en stekpanna. Smörj en ugnssäker form och blanda matvetet med purjolök i formen.
2
Lägg den skivade kasslern på matvetet. Skala ananasen med kniv, ta bort stocken i mitten och skär fruktköttet i små bitar.
3
Lägg ananas och russin på kasslerskivorna. Strö över ost och mandelspån. Gratinera i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Servera med sallad.