Du behöver

  • 3 dl matvete Frebaco
  • 4 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 st purjolök skivad
  • 2 tsk smör
  • 4 skiva kassler i 1 1
  • 0.5 st färsk ananas
  • 1 dl russin ljusa
  • 2 dl mozzarellaost riven
  • 25 g mandelspån

Ugn: 225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Koka matvetet i vatten med hönsbuljongtärningen enligt anvisningar på förpackningen. Fräs purjolöken i smör i en stekpanna. Smörj en ugnssäker form och blanda matvetet med purjolök i formen.

2
Lägg den skivade kasslern på matvetet. Skala ananasen med kniv, ta bort stocken i mitten och skär fruktköttet i små bitar.

3
Lägg ananas och russin på kasslerskivorna. Strö över ost och mandelspån. Gratinera i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Servera med sallad.