Du behöver
- 600 g spättafiléer
- tomater ca 6-8 soltorkade och marinerade
- 2.5 dl mellangrädde
- 2 st vitlöksklyftor
- 1.5 msk basilika hackad
- 0.5 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 st tomat
- 2 msk ströbröd
Garnering:
färsk timjan eller basilika
Ugn: 225°
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Tina fisken och lägg ut dem på arbetsbordet.
2
Hacka tomaterna och fördela dem över fisken. Rulla ihop och lägg dem med skarven nedåt i smord eldfast form.
3
Blanda samman grädden med pressad vitlök, basilika, salt och peppar. Häll blandningen över fisken. Skär tomaten i klyftor och stick tomatklyftorna mellan fiskrullarna.
4
Strö över ströbröd och stek fisken mitt i ugnen ca 20 minuter.
5
Bjud gärna nykokt pasta och sallad till.