Du behöver

  • 600 g spättafiléer
  • tomater ca 6-8 soltorkade och marinerade
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1.5 msk basilika hackad
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st tomat
  • 2 msk ströbröd

Garnering:

färsk timjan eller basilika

Ugn: 225°

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Tina fisken och lägg ut dem på arbetsbordet.

2
Hacka tomaterna och fördela dem över fisken. Rulla ihop och lägg dem med skarven nedåt i smord eldfast form.

3
Blanda samman grädden med pressad vitlök, basilika, salt och peppar. Häll blandningen över fisken. Skär tomaten i klyftor och stick tomatklyftorna mellan fiskrullarna.

4
Strö över ströbröd och stek fisken mitt i ugnen ca 20 minuter.

5
Bjud gärna nykokt pasta och sallad till.