Du behöver

  • 250 g köttfärs
  • 2 msk havregryn
  • 0.5 msk potatismjöl
  • 3 msk vatten
  • 1 st ägg litet
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm peppar
  • 1 krm chilipulver
  • 0.5 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 msk tomatpuré

Till servering:

3.5 skiva bacon knaperstekt

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Lägg havregryn och potatismjöl i en skål. Tillsätt vatten och låt det stå och svälla ca 6-8 minuter.

2
Rör ner köttfärsen i grynblandningen tillsammans med ägg, salt, peppar, chilipulver, pressad vitlök och tomatpuré. Arbeta till en smidig färs.

3
Forma runda bullar och stek dem gyllene runtom i lite matfett, ca 8 minuter. Bjud bönröra och bacon till. En god bönröra gör du med 1 burk vita bönor i tomatsås och 1 liten burk majs som grund. Låt först 1/2 hackad lök och 1/2 paprika fräsa några minuter i matfett. Tillsätt sedan bönor och majs och låt allt småputtra samman i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.