Du behöver
- 200 g mörk choklad
- 0.75 dl kaffe starkt
- 3 msk whisky
- 100 g smör eller margarin
- 1 dl socker
- 3 st äggulor
- 1 dl vetemjöl
- 3 st äggvitor
Chilitryffel:
1 dl vispgrädde
2 msk smör eller margarin
1.5 tsk chili finhackad röd
0.75 dl mörkt muscovadosocker
175 g choklad mörk minst 55% kakaohalt
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Bryt chokladen i små bitar och smält dem i vattenbad tillsammans med kaffe och whisky. Låt det svalna lite.
2
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggulorna en och en under fortsatt omrörning.
3
Rör ner den avsvalnande chokladen och rör om så att allt blandas väl. Rör ner mjölet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i chokladsmeten.
4
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25-30minuter. Låt kakan kallna.
5
Häll grädde, margarin, finhackad chili och muscovadoråsocker i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt chokladen i mindre bitar.
6
Rör ner chokladen och rör tills tryffeln är slät. Låt svalna. Bred sedan tryffeln över kakan.