Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • 0.75 dl kaffe starkt
  • 3 msk whisky
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 3 st äggulor
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 st äggvitor

Chilitryffel:

1 dl vispgrädde
2 msk smör eller margarin
1.5 tsk chili finhackad röd
0.75 dl mörkt muscovadosocker
175 g choklad mörk minst 55% kakaohalt

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Bryt chokladen i små bitar och smält dem i vattenbad tillsammans med kaffe och whisky. Låt det svalna lite.

2
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggulorna en och en under fortsatt omrörning.

3
Rör ner den avsvalnande chokladen och rör om så att allt blandas väl. Rör ner mjölet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i chokladsmeten.

4
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25-30minuter. Låt kakan kallna.

5
Häll grädde, margarin, finhackad chili och muscovadoråsocker i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt chokladen i mindre bitar.

6
Rör ner chokladen och rör tills tryffeln är slät. Låt svalna. Bred sedan tryffeln över kakan.