Du behöver

  • 300 g sillfiléer
  • 1 st äggula
  • 0.5 msk kaffegrädde
  • 1 msk senap
  • 1 msk hackad dill
  • 0.5 st äpple syrligt

Panering:

0.5 dl ströbröd
0.5 tsk salt

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Skölj sillen och torka av den. Blanda samman äggulan med kaffegrädde, senap och dill.

2
Fördela blandningen på ena halvan av sillarna. Skär tunna klyftor av äpplet och lägg dem ovanpå. Vik samman sillarna.

3
Blanda samman ströbrödet med salt och vänd sillarna i det. Stek dem vackert gyllene i lite matfett, ca 4 minuter på varje sida. Bjud persiljekryddat potatismos och stekta äppel-klyftor till. Till moset kokar du 350-400 g potatis, skalad och skuren i bitar. Häll bort kokvattnet, låt potatisen ånga av och mosa den med potatisstöt eller elvisp. Tillsätt 1 1/2-2 dl lättmjölk under fortsatt omrörning.

4
Rör ner 2 msk hackad persilja när moset har lagom konsistens och smaka av med salt och peppar.